Daha güçlü bir çene hattı; daha genç, daha canlı ve çekici bir yüz anlamına gelir. Kadınlar daha yumuşak ve daha kadınsı görünen bir çene hattına sahip olmak isterken, erkekler daha keskin ve daha belirgin çene hattına sahip olmak isterler.
Çenenin yüze oranla daha kısa olması veya geride kalması estetik kaygılara neden olabilir.
Ameliyatsız bir yöntem olan çene dolgusu ile çene hattının keskinleştirilmesi sağlanır, daha simetrik bir oran yakalanır ve yüz daha estetik bir görünüm kazanır.
İngilizce çenedeki sert çizgiye Jawline denir. Çene dolgusu, Jawline dolgusu olarak da adlandırılmaktadır. Bu işlem, çene ucuna ya da çenenin yan taraflarına uygulanan kalıcı olmayan bir çeşit yüz estetiğidir. Çenede bulunan şekil bozukluklarını gidermek ve yüz asimetrisini dengelemek için yapılır. Muayenehane ortamında yapılabilen bu işlemden sonra dinlenme/iyileşme süreci yoktur, hasta gündelik yaşamına hemen dönebilir.
Hangi durumlarda çene dolgusu yapılır?
Çene dolgusu (Jawline); çene ucunun çok sivri olması, çok düz olması, çenede hacim eksiklikleri, çenenin çok belirsiz olması, çene ucunda derin gamzelerin olması, çene hattında sarkmalar meydana gelmesi, çene ucunun aşırı geniş olması, çene ucunun bir hayli geride olması gibi sorunlar üzerine çene hattının düzeltilmesi ve çenedeki şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen estetik girişimdir.
Çene dolgusu nasıl yapılır?
Uygulama öncesinde çene hattında dolgu kullanılacak olan bölgeler belirlenir ve bu alanda işaretleme yapılır. Daha sonra işaretlenen bölgeye anestezi kremi sürülerek bölgenin uyuşması sağlanır. Jawline dolgu tekniğinde çapraz bağlı hyalüronik asit içerikli dolgular kullanılır. Kişiye özel olarak açılan dolgular cilt altına yerleştirilirken herhangi bir ağrı hissi olmaz.
İşlem sırasında, çene çizgisi boyunca çeşitli yerlere küçük miktarlarda dolgu enjekte edilir. Bu işlem, cildi içten dışa doldurarak alanın konturlarını değiştirir. Sonuç, daha belirgin ve iyi görünen bir çene çizgisidir. Çene alanına uygulanan dolgu, çene hattından sarkan gevşek cildi dolgunlaştırmaya yardımcı olurken bölgenin daha genç görünmesine de yardımcı olur. İşlem genelde 15 dakika içerisinde kolay ve konforlu bir şekilde tamamlanır. Uygulamanın sonunda kişi günlük hayatına dönebilir. İşlemin yapıldığı bölgeye bandaj gerekmez. Birkaç gün boyunca çene hattını ovalamaktan kaçınılması yeterli olacaktır. İşlemden 15 gün sonra kontrol seansına gidilmelidir.
Çene dolgusunun yan etkisi ya da zararı var mıdır?
Çene dolgusu uygulamalarında hyalüronik asit içerikli geçici dolgu maddeleri kullanılır ve bu uygulamaların komplikasyon riski yok denecek kadar azdır. İşlemden hemen sonra enjeksiyon yapılan bölgelerde kısa süreli olarak hafif şişme ve kızarıklıklar görünebilir. Bu durum birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Düşük de olsa enjekte edilen materyalin cildin altındaki topaklar halinde toplanması olasılığı vardır. Bu topakları dağıtmak için masaj yapılabilir. Görüntü rahatsız edici ya da masajla düzelmeyecek şekilde ise hyalüronidaz kullanarak dolgu eritilebilir, bölge işlem öncesi haline geri döndürülebilir.
Çene dolgusunun sonuçları ne zaman fark edilir?
Çene dolgusu uygulamasının sonucu uygulamanın hemen ardından görülür. İlk günlerde uygulamaya bağlı olarak hafif ödem ve küçük morluklar olabilir ancak bu yan etkiler kısa sürede kendiliğinden geçer.
Çene dolgusu sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekir?
Çene dolgusu yaptıranlar, ilk 4 saat makyaj yapmamalı ve ilk 24 saat cilde asitli ürünler sürmekten kaçınmalıdır. Dolgunun yapıldığı gün ağır egzersizlerden uzak durulmalı, doktorun belirlediği süre içerisinde spa, sauna ve sıcak banyo yapılmamalıdır. İşlem sonrası dolgunun enjekte edildiği alana kesinlikle dokunulmamalı, masaj yapılmamalıdır. Ayrıca çene dolgusundan sonra çene ucunda morluklar ve şişlikler görülebilir. Bu durumun geçici olduğu hastaya belirtilir.
Çene dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?
İşlemin kalıcılık süresi ortalama 1 ile 1,5 yıl arasındadır. Bu süre içerisinde cilt altına yerleştirilen hyalüronik asit içerikli olan dolgu yavaş yavaş vücut tarafından emilir. Bu süre sonunda çene hattı işlem öncesi görünümüne geri döner. Bütün dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlem tekrarlanabilmektedir. Çene dolgusunun yaklaşık yüzde 20’si cilt altında kalmaya devam eder. Bu nedenle tekrar eden uygulamalarda kalıcılık süresi de artar.
Çene dolgusunun avantajları neler?
Çene dolgusu işlemi basit ve ağrısızdır. Cerrahi bir girişim olmadığından uzun iyileşme süreci gerektirmez. Dakikalar içerisinde tamamlanan bir işlemdir ve uzun zaman ayırmaya gerek yoktur. Yüz bölgesine daha estetik bir görünüm kazandırır. Klinikte ya da evde istirahat gerektirmez. İşlemin ardından herhangi bir komplikasyon gelişme riski son derece düşüktür.
Kimler yaptıramaz?
Gebelik ve emzirme döneminde de bu işlem yapılmamalıdır. Bunun için emzirme sürecinin tamamlanmasını beklemek gerekir. Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu olanlar da bu işlemden faydalanamazlar.
Sizin sorularınız
Jawline dolgusu nasıl yapılır?
Çene ve keskin bir çene hattı, elmacık kemikleri ile yüz bölgesinin ana hatlarını oluşturur. Bu görünümü kazanmak isteyenler için jawline çene keskinleştirme işleminde çeşitli enjeksiyon teknikleri ve çeşitli dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Bu çeşitler arasında en çok kullanılan dolgu maddesi hyalüronik asit içerikli dolgulardır.
Çene dolgusu sonuçları ne kadar kalıcıdır, uygulama geri alınabilir mi?
Kullanılan dolgu enjeksiyonu, ürünün niteliğine bağlı olarak belli bir süre sonra kendiliğinden kaybolur. Hastanın metabolizma hızı, anatomik yapısı, uygulanan doz ve ürünün kalitesi dolgunun kalıcılığını belirler. İşlemin, kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 12-18 ay arası bir kalıcılığı vardır.
Çene dolgusundan sonra iz kalır mı?
Çene dolgusu işlemi cerrahi bir müdahale değildir. Bu işlemde cilde kesi uygulanmaz ve dikiş atılmaz. Sadece dolgu uygulaması ile çene şekli üzerinde bazı düzeltmeler gerçekleştirilir. Çene bölgesindeki şekil bozukluğu giderilir ve hastanın hemen günlük hayatına dönmesi mümkün olur.
Çene dolgusu kaç defa tekrarlanabilen bir işlemdir?
Bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur. Yaşam boyunca düzenli aralıklarla bu dolgu uygulamasından faydalanılması mümkündür.
Hangi durumlarda çene dolgusu yapılır?
Çene dolgusu; çene ucunun çok sivri olması, çok düz olması, çenede hacim eksiklikleri olması, çenenin çok belirsiz olması, çene ucunda derin gamzelerin olması, çene hattında sarkmalar meydana gelmesi, çene ucunun aşırı geniş olması, çene ucunun bir hayli geride olması, çene hattının düzeltilmesi ve çenedeki şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla bu bölgede en sık gerçekleştirilen estetik işlemdir.
Çene dolgusunun avantajları neler?
Çene dolgusu işlemi basit ve acısızdır. Dakikalar içerisinde tamamlanır, cerrahi bir girişim olmadığından iyileşme süreci gerektirmez. Bu işlemle yüz daha estetik ve çekici bir görünüm kazanır. Klinik ortamda ya da evde istirahat gerektirmez. İşlemin ardından herhangi bir komplikasyon gelişme riski son derece düşüktür.
Kimler yaptıramaz?
Gebelik ve emzirme döneminde de bu işlem yapılmamalıdır. Bunun için emzirme sürecinin tamamlanmasını beklemek gerekir. Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu olanlar da bu işlemden faydalanamazlar.
Geri alınabilir mi?
Jawline dolgu tekniğinde hyalüronik asit içerikli dolgular kullanılmaktadır. Bu dolgular vücut tarafından ortalama 1 ile 1,5 sene içerisinde emilerek kaybolur. Ancak kişinin talep etmesi halinde dolguların daha erken sürede eritilmesi de mümkündür.
Ağrılı bir uygulama mıdır?
Uygulama öncesinde topikal anestezi kremi uygulanarak bölgenin tamamen uyuşması sağlanır. Daha sonra cilt altına giriş yapılarak işlem tamamlanır. Çoğu dolgu malzemesi içerisinde ağrı hissini azaltmayı sağlayan bir lokal anestezik olan lidokain de bulunur. Bu nedenle kolay ve konforlu bir işlemdir.
Jawline çene dolgusu, çene dolgusu fiyatları
“Jawline çene dolgusu fiyatları”, “Çene dolgusu fiyatları 2024”, “Jawline çene dolgusu fiyatları 2024” ve “Jawline çene dolgusu 2024 Ankara”, “Çene dolgusu fiyatları Ankara”, “Çene dolgusu Ankara” bu işlemi planlayan hastaların en merak ettiği sorular arasındadır. Bu işlemin maliyetini belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Hastanın genel durumu, işlemin yapıldığı yer, uygulamayı gerçekleştiren plastik cerrahın tecrübesi bu unsurlar arasında yer alır. Çene dolgusu, Jawline çene dolgusu fiyatları hakkında en doğru bilgiyi muayene sonrasında doktorunuzdan alabilirsiniz. Fiyatlar ve ameliyat süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için (0312) 466 66 10 ya da (0530) 951 04 64 nolu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.