Göz ve göz çevresi, yaşlılık belirtilerinin ilk ortaya çıktığı bölgelerin başında gelir. Yaşla oluşan deformasyon belirtilerden biri de göz altının torbalanması şeklinde kendini gösterir. Yaşanan bu durum, kişinin daha yaşlı ve daha yorgun görünmesine neden olur. Göz altı torbaları sadece estetik açıdan değil sağlık açısında da kişileri rahatsız edebilir, görme problemlerine varabilecek rahatsızlıklarla sebebiyet verebilir.
Göz altı torbalarından kurtulmak için “Göz Altı Torbası Tedavisi”, “Göz Altı Torbası Ameliyatı” uzman plastik cerrahlar tarafından uygulanır. Yapılan tetkikler neticesinde hastaya uygulanacak ideal ameliyat yöntemi, hekim tarafından belirlenir.
Lokal anestezi altında uygulanan işlem, hastanın göz kapağı ve kirpiklerinin kenarından açılan bir kesiyle yapılır. Bölgedeki yağ dokusuna ve kas yıpranmalarına burada açılan kesiden müdahale edilir. Ayrıca yağ dokusu ve deri fazlalıkları mevcutsa bu işlem sırasında o bölgeler de düzeltilir. Ortalama 2 saat süren operasyon, kesi uygulanan bölgelerin kapatılmasıyla tamamlanır. Operasyon geçirdiği bölgede belirgin herhangi bir yara izi kalmayan hasta, 1 hafta sonra günlük yaşantısına dönebilir. Bu işlem, hasta memnuniyeti oldukça yüksek işlemlerden biridir.
Göz altında torba oluşumunun nedeni nedir?
Yüz ifadesini olumsuz yönde etkileyen göz altında torba oluşumunun pek çok nedeni vardır. Göz altı bölgesinde yağ dokularının fazlalığı şeklinde kendini gösteren rahatsızlığın sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
- İlerleyen yaş.
- Aşırı yorgun ve stresli bir hayat yaşamak.
- Kalitesiz ya da düzensiz uyku süreçleri.
- Kalıtsal faktörler.
- Hormon dengesinde yaşanan değişimler.
- Vücutta meydana gelen alerjik reaksiyonlar.
- Böbrek ya da kalp hastalıkları.
- Aktif olarak sigara içmek ya da pasif olarak sigara dumanına maruz kalmak.
Kimler göz altı torbası ameliyatı olabilir?
Bu operasyon için herhangi bir yaş sınırı bulunmaz. Göz altında torbalanma yaşayan herkes, bu işlemi yaptırabilir. Genellikle 30 yaş üstü kişiler bu ameliyatı yaptırmaktadır, zira genç yaşta bu rahatsızlığın görülme olasılığı oldukça düşüktür.
Göz altı torbası ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat öncesinde hastaların bazı kontrolleri yaptırması gerekir. Yapılacak bu kontroller operasyonun doğru ve planlanan şekilde gerçekleşmesini sağlar. Ameliyatı öncesi;
- Hastanın hipertansiyonu
- Sjögren sendromu
- Alerjisi
- Kronik göz kuruluğu
- Kan sulandırıcı ilaç ve bitkisel takviyelerin kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmelidir.
Göz altı torbası ameliyatı nasıl yapılır? Kaç saat sürer?
Operasyon süreci şu şekilde ilerler:
- Ameliyat genellikle genel veya lokal anestezi ile yapılır. Müdahale edilecek bölgenin uyuşması sağlanır.
- Kirpiklerin dibinden ya da göz kapağının içerisinden (transkonjuktival) içerisinden işlem yapabilmek üzere bir kesi açılır.
- Kesiden yararlanarak, göz altlarındaki yıpranan kas, fazla deri ve biriken yağ dokusu üzerinde işlemler yapılır.
- İşlemlerin tamamlanmasını takiben göz altı derisi gerdirilerek ideal düzeye getirilir.
- Son olarak kesi uygulanan bölge kapatılır ve ameliyat bitirilir.
- Hastadan hastaya değişmekle birlikte göz altı torbalarının alındığı bu operasyon genellikle 2 saat civarında sürer.
Göz altı torbası ameliyatı sonrası neler yapılmalıdır?
Operasyon sonrası iyileşme süresi, gelişen teknolojiyle birlikte oldukça kısadır ve zahmetsizdir. İyileşme sürecinde hastalar şunlara dikkat etmelidir:
- Operasyondan sonra meydana gelebilecek şişlik, ödem gibi durumlar son derece normaldir. Ödemin çabuk dağılması için soğuk kompres uygulanmalıdır.
- Hastanın yüksek bir yastıkta yatması gerekir. Böylelikle şişlikler daha az olacaktır.
- Bandajlar çıkarılıncaya kadar hasta banyo yapmamalıdır.
- Operasyon kesileri iyileşene kadar enfeksiyon riski olan deniz, havuz gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. İyileşme tamamlanana kadar, sauna ve hamam gibi sıcaklık seviyesi yüksek yerlere de gidilmemelidir.
- Eğer operasyon yaz aylarında gerçekleşmişse, hastanın güneş ışınlarına maruz kalma durumu varsa, güneş gözlüğünü kullanması gerekir.
- Operasyondan 4-5 gün sonra dikişler alınır.
- Hasta, makyaj ya da diğer kimyasal ürünleri ameliyat bölgesine temas ettirmemeli, hijyene önem göstermelidir.
- Gündelik hayata dönme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle 1 hafta sonra hasta günlük rutinine dönebilir.
- Hasta için ilk 2 hafta kritik bir süreçtir. Bu dönemde kişi ağır kaldırmaktan kaçınmalı, yoğun spor hareketleri yapmamalıdır. Ayrıca kan sulandırma özelliği bulunan ilaç ve bitkisel takviyelerden uzak durmalıdır.
- Ödemin tamamen geçmesi 4-5 haftayı bulabilir.
- Operasyondan sonra doktor kontrolleri aksatmamak büyük önem taşır. Doktorun uyarı ve önerilerine de mutlaka dikkat edilmelidir.
Göz altı torbası ameliyatından sonra bölgede nasıl bir iyileşme gözlenir?
Bu ameliyatın en önemli avantajı yüz bölgesinde ortaya çıkardığı pozitif etkidir. Operasyondan sonra kişi daha canlı, dinlenmiş ve genç bir görünüme sahip olur.
Göz altı torbası ameliyatının riski var mıdır? Görme fonksiyonlarını etkiler mi?
Deneyimli plastik cerrahların gerçekleştireceği Göz Altı Torbası Ameliyatında risk yok denecek kadar azdır. Ameliyat sonrasında hasta dikkat edilmesi gereken hususlara önem gösterirse ortaya çıkabilecek olumsuz durumları minimuma çeker.
Hastaların merak ettiği bir diğer husus da operasyon sonrası görme fonksiyonlarının etkilenip etkilenmeyeceğidir. Göze hiçbir müdahale olmadığı gibi buna bağlı görme bozukluğunun yaşanması da söz konusu değildir. İşlem her ne kadar göze yakın bir bölgede yapılsa da gözün etkilenmesini gerektirecek bir durum yoktur.
Göz altı torbası ameliyatı kalıcı bir işlem midir?
Bu ameliyatla göz altında bulunan fazla deri ve yağ dokusu alınır. Bu işlem sayesinde dokular ve kaslar gerginleşir, yeniden yağ birikimi süreci uzar. Hastanın yaşam tarzı ve fizyolojisi böyle bir problemin yeniden ortaya çıkmasına sebebiyet verebilse de bu nadiren görülür.
Bu işlemi yaptıran hastaların büyük çoğunluğu bir daha ameliyat olma ihtiyacı hissetmez. Göz altı torbalarının alınması, uzun yıllar etkili olan bir tedavi yöntemidir ve hastaların büyük çoğunluğu geçirdikleri ameliyatla, tek seferde bu rahatsızlıktan tamamen kurtulurlar.
Göz altı torbası ameliyatından sonra iz kalır mı?
Göz altı torbası tedavisi sonrasında hastanın yüzünde herhangi bir ameliyat izi kalmaz. İşlemde kullanılan özel dikişler ve işlemin yapıldığı bölgeler sayesinde birkaç ay sonrasında izler hafifler ve çok dikkatle bakılmadıkça belli olmazlar. İlk önceleri hafif şekilde kendini gösteren ameliyat izleri zaman içerisinde ten rengini alarak doğal bir görünüme bürünecektir.
Sizin sorularınız
Göz altı torbası neden olur?
Yaşlanma ya da genetik faktörler neticesinde ortaya çıkan göz altı kapağı sorunları göz altı torbası olarak kendini gösterir. Bu bölgedeki yağ kesecikleri öne çıkarak ince derinin altından sarkar. Oluşan bu rahatsızlık kişinin daha yaşlı, yorgun ya da üzgün görünmesine sebep olur.
30’lu yaşlardan sonra gerçekleşmeye başlayan bu soruna, yaşlılığın yanı sıra uyku problemleri, yer çekimi, aşırı bilgisayar kullanımı, alkol ya da sigara tüketimi gibi çevresel faktörler de neden olabilmektedir.
Göz altı torbaları kişiye sadece estetik olarak rahatsızlık vermekle birlikte, zaman zaman görme yetisinde de problemlere neden olacak seviyede torbalanmaya rastlanabilir.
Göz altı torbası ameliyatı nasıl yapılır?
Ameliyat yapılmadan önce hasta doktor tarafından muayene ve tetkiklerden geçirilir. Gerekli planlama yapıldıktan sonra operasyon gerçekleştirilir.
Genel veya lokal anestezi ile gerçekleştirilen Göz altı torbası ameliyatı göz ve kirpiklerin kenarından açılan kesi ile gerçekleştirilir. Kas yıpranmaları ve yağ dokusu üzerinde yapılan işlemler sonrasında göz altı gerdirilerek ideal düzeye getirilir. Kesi bölgesi kapatılarak operasyon bitirilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 2 saat süren bu operasyon, plastik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilir.
Göz altı torbası ameliyatından sonrası neler yapılmalıdır?
- Operasyondan sonra meydana gelecek ödemin hafifletilmesi için bölgeye soğuk kompres uygulanmalıdır. Şişliğin daha az olması için hastalara yüksek yastık kullanmaları tavsiye edilir.
- Operasyondan sonra birkaç gün boyunca banyo yapılmamalıdır.
- Hasta hamam, sauna, havuz, deniz gibi enfeksiyon riski bulunan yerlerden, iyileşme tamamlanana kadar uzak durmalıdır.
- Dikişler operasyondan 4-5 gün sonra alınır.
- Doktor kontrollerini aksatılmamalı, iyileşme süresince doktorun uyarı ve önerilerine dikkat edilmelidir.
- İlk 2 hafta boyunca hasta ağır kaldırmamalı, yoğun spor faaliyetlerinden kaçınmalı, kan sulandırıcı ilaç ve bitkisel takviyelerden uzak durmalıdır.
- İşlemden 1 hafta sonra hasta günlük rutinine dönebilir.
Göz altı torbası ameliyatının riskleri var mıdır?
Bu ameliyatta en önemli unsur hiç kuşkusuz operasyonu gerçekleştirecek doktorun uzmanlığıdır. İyi bir plastik cerrahın gerçekleştireceği işlemde risk yok denecek kadar azdır. İşlem göz yakınında yapılsa bile göze herhangi bir müdahale olmadığı için hiçbir görme problemiyle karşılaşılmaz. Aksine, göz altı torbalarının yaratabileceği görme kusurlarının önüne bu işlemle geçilir.
Göz altı torbaları doğal yöntemlerle geçer mi?
Soğuk kompreks, tuzu azaltılmış beslenme programı bir miktar torbalanmayı hafifletse de göz altı torbalarının ameliyat dışında kozmetik ya da doğal yöntemlerle bir tedavisi yoktur.
İki dakikada göz altı torbalarını yok eden krem var mı?
Böyle bir ürün yoktur. Göz altı torbalarını geçici süre ile ve bir miktar hafifleten ürünler olabilse de ameliyat dışında hiçbir yöntem, torbaları yok edemez.
Göz altı torbası ameliyatı, göz altı torbası alınması fiyatları
“Göz altı torbası ameliyatı fiyatları”, “Göz altı torbası ameliyatı fiyatı 2024”, “Göz altı torbası ameliyatı fiyatı Ankara”, “Ankara Göz altı torbası ameliyatı fiyatı” göz altısı ışık dolgusu yaptırmak isteyenlerin en merak ettiği sorular arasındadır. Bu işlemin maliyetini belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Hastanın genel durumu, işlemi gerçekleştiren plastik cerrahın tecrübesi bu unsurlar arasında yer alır. Göz altı torbası ameliyatı fiyatları hakkında en doğru bilgiyi muayene sonrasında doktorunuzdan alabilirsiniz. Fiyatlar ve ameliyat süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için (0312) 466 66 10 ya da (0530) 951 04 64 no’lu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.